Cégünkről

Kik vagyunk és mivel foglalkozunk...


A Svetho Kft. az 1950-ben alakult elődszervezetek átalakulásával jött létre azzal a folyamatosan megújuló technológiai és technikai tapasztalattal, amely a jogelőd vállalat középületek, ipari és mezőgazdasági létesítmények, valamint speciális csúszózsaluzatos építmények megvalósítása terén elért sikereinek biztosítéka volt.

A cégünk folytatja a korábbi időszak kimagasló eredményeit jelentő előregyártott, csúszózsalus és monolit betontechnológiával készülő szerkezetek kivitelezését. A Svetho Kft. sokrétűségén kívül biztos pénzügyi háttérrel, korszerű gépekkel, berendezésekkel és speciális csúszózsalu-parkkal rendelkezik. Kivitelezési tevékenységünk minőségét a megrendelő, beruházói kör folyamatos bővülése mellett a szélesebb szakmai közvélemény is elismeri.

A cég kivitelezési tevékenységeinek fő irányvonala belföldön: középületek, ipari és mezőgazdasági, mélyépítési létesítmények, építési, környezetvédelmi beruházások, szennyvíztisztító telepek, vízművek, silók, silófelújítások, függőleges és változó keresztmetszetű csúszózsalus technológiával megvalósuló magas műtárgyak. A hazai beruházási területeken kívül – több évtizede – folyamatos export tevékenységet is folytatunk speciális csúszózsalus technológiánkkal.

Speciális csúszózsalus építéstechnológia

A cég tevékenységében különleges feladatokat jelent a csúszózsalus építéstechnológia alkalmazása, aminek terén jelentős eredményeket értünk el.

Magyarországi tevékenységünkben számottevő helyet foglal el:

  • az új silók építése (Törökszentmiklós: malom-siló együttes), és a régiek felújítása csúszózsalus technológiával, illetve korszerűbb igényeknek megfelelő átépítése (cementsiló szekcionálás, Vác DCM)
  • a korábban épült, sérült, vagy alulméretezett gabonasilók megerősítése az általunk kidolgozott új módszerrel. A javítás módja, hogy a sérült silók belsejébe egy önálló, teherviselésre méretezett köpenyt építünk be csúszózsalus technológiával (csornai, dombóvári és szekszárdi gabonasilók)
  • silószerű műtárgyak kivitelezése hagyományos csúszózsalus, illetve feszített vasbeton technológiával. A Dunaújvárosi Papírgyárban 1000 m3-es feszített vasbeton szerkezetű kádat építettünk a Dunapack Rt. megrendelésére. A 6,60 métertől 22 méterig magasodó vasbeton henger külső felületén műanyag burkolatú kábellel utófeszítve készült.

A magyarországi gabonatárolók csúszózsalus sikeres építését követően Görögországban, Ausztriában, majd Ciprus szigetén vettünk részt hasonló tárolók kivitelezésében.

A csúszózsalu alkalmazásának gyakori területe a lépcsőházak és liftaknák építése is. A rendelkezésünkre álló elemekből tetszőleges alaprajzú (kőr, egyenes, ívelt) zsaluzat állítható össze.

A födémek és a falak csatlakozásánál korszerű, előregyártott bekötőelemek biztosítják a korrekt kapcsolatot.

Magyarország 21 helységében építettünk csúszózsaluval a szennyvíztisztítás technológiai sorába illeszkedő tároló medencéket. A gyorsan, folyamatos betonozással kivitelezett tárolók fala minden esetben megfelelt az előírt vízzárósági követelményeknek.

Hagyományos csúszózsaluval alkalmazunk különböző tárolótartályok védőfalai építésénél is. Törökországban folyékony gáztároló tartályok utófeszített vasbeton falait kiviteleztük ezzel a technológiával; a feszítést a Freyssinet francia cég végezte.

Különleges méretű csúszózsalus építmények megvalósítása külföldön

Cégünk a SVETHO rendszerű, nemzetközileg szabadalmazott csúszózsalus építéstechnológia tulajdonosa, amely alkalmas változó körszimmetrikus objektumok (kémények, TV-tornyok, víztornyok) építésére. A speciális berendezést Thoma József magyar mérnök, feltaláló vezetésével fejlesztették ki.

Folyamatos külföldi jelenlétünket igazolja az Iránban most induló negyedik, 118 m magas hűtőtorony, Egyiptomban két kémény és Szingapúrban a HUNDAI cég részére készülő keszonok kivitelezése.

Dr Varga László

Ügyvezető Igazgató

V. K.

Creative Director

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

V. K.

Creative Staff

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

V. K.

Project Manager

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

miket építünk?

  • plázák
  • hűtőtorony
  • középületek
  • társasházak
  • víztornyok
  • silók